amsterdam-excursie-grachten-boten-canalcruise

Amsterdam excursies

14 juni 2023 Door admin Uit

Op zoek naar een excursie in Amsterdam? Amsterdam is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten. Hier zijn enkele suggesties voor excursies en uitjes wat je kunt doen tijdens je verblijf in Amsterdam:

 1. Verken de grachten: Amsterdam staat bekend om zijn schilderachtige grachten. Maak een boottocht over de grachten om de historische architectuur, bruggen en pittoreske uitzichten te bewonderen.
 2. Bezoek de musea: Amsterdam heeft een scala aan interessante musea. Breng een bezoek aan het wereldberoemde Rijksmuseum, het Van Gogh Museum om de werken van deze meesters te bewonderen, en het Anne Frank Huis voor een aangrijpende geschiedenisles.
 3. Fiets door de stad: Amsterdam is een fietsvriendelijke stad en fietsen is een populaire manier van vervoer. Huur een fiets en verken de stad op je eigen tempo, bezoek de parken en ontdek verborgen straatjes.
 4. Ontdek de Jordaan: De Jordaan is een levendige buurt met smalle straatjes, gezellige cafés, winkeltjes en kunstgalerijen. Geniet van een wandeling door deze authentieke wijk en ervaar de lokale sfeer.
 5. Bezoek het Anne Frank Huis: Het Anne Frank Huis is een belangrijke historische plek waar Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten. Het museum vertelt het aangrijpende verhaal van Anne Frank en haar dagboek.
 6. Verken de markten: Amsterdam heeft verschillende markten waar je kunt rondstruinen en lokale producten kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Albert Cuypmarkt, de Bloemenmarkt of de Foodhallen voor een culinaire ervaring.
 7. Ontdek de museumbuurt: In de museumbuurt vind je niet alleen het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, maar ook andere interessante culturele instellingen zoals het Stedelijk Museum en het Concertgebouw.

Ontdek de leukste hotspots van Amsterdam tijdens een canal cruise of een wandeling

Bekijk de leukste deals voor Amsterdam hier >

De beste excursies

Vergeet niet om de beroemde Nederlandse stroopwafels en kaas te proeven tijdens je verblijf in Amsterdam! Geniet van je tijd in deze prachtige stad.

De leukste uitjes in Amsterdam

Anne Frank

Het Anne Frank Huis in Amsterdam is een belangrijke historische plek die het verhaal vertelt van Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Anne Frank Huis is gevestigd in het originele pand waar Anne Frank zich met haar familie schuilhield tijdens de oorlog. Het museum omvat het achterhuis, waar Anne Frank haar dagboek schreef, evenals tentoonstellingen over het leven van Anne Frank, de Holocaust en de Joodse geschiedenis.

Je kunt de kamers in het achterhuis zien en leren over het leven van Anne Frank en de andere onderduikers.

Het Anne Frank Huis is een indrukwekkende en aangrijpende plek die een belangrijk deel van de geschiedenis laat zien. Het is aan te raden om vroeg op de dag te gaan of een bezoek te plannen buiten de drukste uren om de ervaring te optimaliseren

Tip

THIS IS HOLLAND

Ervaar een spectaculaire 5D Flight Experience over de vele must-sees van Nederland! Voel je voor even een vogel en bewonder vanuit de lucht de beroemde Amsterdamse grachtengordel, de Waddenzee, de Veluwe en meer. Dit is écht een adembenemende belevenis voor jong & oud!

Waanzinnige special effects – zoals wind, nevel en geur – prikkelen al jouw zintuigen en hierdoor lijkt het alsof je écht door de wolken vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. Laat je verrassen door de schoonheid van Nederland en het gevoel van vliegen

Rondvaarten

Rondvaarten zijn een populaire en leuke manier om Amsterdam vanaf het water te verkennen. Hier zijn enkele suggesties voor rondvaarten die je kunt beleven tijdens je bezoek aan Amsterdam:

 1. Grachtenrondvaart: Maak een traditionele grachtenrondvaart en bewonder de prachtige grachtenpanden, bruggen en historische gebouwen van Amsterdam. Je kunt kiezen uit verschillende rondvaartmaatschappijen en opties, zoals een open boot, een overdekte rondvaart of een luxe diner- of cocktailcruise.
 2. Avondrondvaart: Geniet van Amsterdam bij avond met een avondrondvaart. Bewonder de verlichte grachten en de bruisende sfeer van de stad terwijl je ontspant op een boot.
 3. Hop-on Hop-off rondvaart: Met een hop-on hop-off rondvaart kun je op verschillende punten in de stad in- en uitstappen. Dit geeft je de vrijheid om de stad op je eigen tempo te verkennen en de bezienswaardigheden te bezoeken die je het meest interesseren.
 4. Themarondvaarten: Amsterdam biedt ook themarondvaarten die gericht zijn op specifieke interesses. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een architectuurrondvaart, een historische rondvaart of zelfs een rondvaart die zich richt op de beroemde kunstwerken van Van Gogh.
 5. Middagtheecruise: Geniet van een ontspannen middagcruise met thee en heerlijke versnaperingen terwijl je langs de mooie grachten van Amsterdam vaart.
 6. Rondvaart door de Amsterdamse Haven: Ontdek de indrukwekkende haven van Amsterdam met een speciale havenrondvaart. Je kunt gigantische zeeschepen, historische scheepswerven en moderne architectuur bewonderen terwijl je door het havengebied vaart.

Boek je beste rondvaart deal!

Amsterdam is een populaire en ontspannen manier om de stad vanaf het water te verkennen.

Rondvaarten variëren in duur, van 1 uur tot meer uitgebreide rondvaarten van 2-3 uur.

Zorg ervoor dat je vooraf de beschikbaarheid controleert en eventueel tickets reserveert. Rondvaarten zijn populair, vooral tijdens het hoogseizoen, dus het is verstandig om op tijd te plannen. Geniet van je rondvaart en het prachtige uitzicht op Amsterdam vanaf het water!