Parijs-eiffel-tower

Parijs

17 juli 2020 Door admin Uit

Vakantie naar Parijs

De lichtstad Parijs behoort tot de 1 van de best bezochte steden ter wereld. De hoofdstad van Frankrijk heeft een grote aantrekkingskracht op heel veel bezoekers.

De reputatie van Parijs als ‘stad van de liefde’ draagt hier natuurlijk een belangrijk steentje aan bij, net als de rijke historie en de vele bezienswaardigheden die de stad ook nog eens telt.

Bekijk hier >> alle aanbiedingen naar Parijs

Voor Nederlandse en Belgische toeristen is Parijs ook nog eens een stad die gemakkelijk bereikbaar is. Binnen een paar uur sta je in het centrum!

Pak de beste deals naar Parijs!

Een wereld stad

Het positieve van zo’n grote stad is dat er veel te beleven valt op uiteenlopende gebieden. Of je nu van kunst, sport, winkelen, cultuur of uitgaan houdt, in Parijs is altijd wel iets te doen. Op het gebied van kunst en cultuur neemt Parijs een centrale functie in binnen de republiek Frankrijk.

Aanbiedingen hotels Parijs

Dit moet je zien in Parijs

Parijs kent vele bezienswaardigheden, attracties en andere interessante dingen die je in Parijs kunt zien en doen. Wij hebben een paar bekende plekken..

Basilique du Sacré-Cœur

Doordat de Sacré-Cœur op de 130 meter hoge Montmartre heuvel is gebouwd, prijkt het hoog boven de stad Parijs uit. Het fraaie zicht op de witte koepelvormige basiliek is dan ook van ver al te zien.

Place de la Concorde

Dit historische en tevens grootste plein van Parijs is regelmatig het middelpunt geweest van belangrijke gebeurtenissen. Op het plein ‘Place de la Concorde’ wat voorheen de naam ‘Place de la Révolution’ heette, zijn ook heel wat executies voltrokken. 

Sainte-Chapelle

Als onderdeel van het Koninklijke paleis aan de Île de la Cite, had de Sainte-Chapelle als belangrijkste functie de zeer waardevolle religieuze relikwieën en andere kostbaarheden van koning Lodewijk IX te huisvesten. 

Notre-Dame van Parijs

De prachtige gotische kathedraal van Parijs mocht jaarlijks op veel aandacht rekenen. Veel van de toeristen die de stad Parijs aandeden, bezochten steevast de Notre-Dame. (door brand tijdelijk niet te bewonderen)

Avenue des Champs-Élysées

De statige boulevard in het 8ste arrondissement van Parijs heeft al voor zeer lange tijd veel aanzien. Al in de zeventiende eeuw kreeg de boulevard aanzien als de ‘Grand Cours’ met aan beide zijden rijen bomen. 

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

Na Napoleon’s overwinning bij Austerlitz werd er omstreeks 1806 besloten dat er een triomfboog moest komen om de personen te eren die gevochten en gestorven zijn tijdens de verschillende oorlogen of tijdens het strijden voor de Franse revolutie.

Eiffeltoren

Het inmiddels wereldberoemde symbool van de stad Parijs werd omstreeks 1887 gebouwd naar een ontwerp van twee medewerkers van Gustave Eiffel, de heren Koechlin en Nouguier. De Eiffeltoren is 317 meter hoog en heeft verschillende niveau’s waarvandaan je een spectaculair uitzicht hebt over de stad.

Excursies

Boek op Voordeelreisjes de beste en voordeligste excursies in de voorverkoop hierbiju bespaar je op de toegangsprijs bij de kassa van een attractie of museum

Tentoonstellingen

Kijk of er op dit moment een tentoonstelling is in Parijs waar jij graag naar toe wilt.

Disneyland en Parijs

Maak een combinatie van een bezoek aan Parijs en Disneyland wij hebben de voordeligste dag deals voor jou te koop.

Cruise

Maak een mooie mini cruise op de rivier de Seine en ontdek de vele gezichten van Parijs vanaf het water

Hop on bus

Ontdek Parijs met een originele hop on bus en bekijk de stad vanuit een bus in de middag avond of zelfs nacht