Fly & Drive De parels van Griekenland – inclusief autohuur


825,00

Fly & Drive De parels van Griekenland – inclusief autohuur 825.00

Vertrekdata & Boeken

Goedkope vakantie naar: Fly & Drive De parels van Griekenland – inclusief autohuur

Laagste prijs: 825.00

Griekenland Atheense Rivièra Fly & Drive Athene

Klik hier voor alle foto’s & prijzen 

Verzorging: Logies en ontbijt

Deze route gaat door verscheidene landschappen, allemaal prachtig op hun eigen manier! Langs het azuurblauwe water, door de groene velden en imponerende berglandschappen. Het is de ideale combinatie van het meest mooie stukje Griekenland, haar geschiedenis en de mystiek van de Griekse Goden.

Dag 1: van de luchthaven van Athene naar het eerste hotel. Ongeveer 40 km.

Bij aankomst op de luchthaven van Athene word je opgewacht door onze reisleiding. Na ontvangst van de welkomstenvelop en de route voor deze week, rijd je naar het eerste hotel. Dit is in de omgeving van Attica of in Athene.

Dag 2: Athene en omgeving

In 1896 vinden de eerste Olympische Spelen plaats in het Panatheense Stadion. Vandaag kun je dit oude stadion gaan bekijken. Natuurlijk hoort een bezoek aan de Acropolis hier ook bij, het meesterwerk van de gouden eeuw van Athene. Loop lekker rond in Plaka en Anafiotika, de oudste wijk van Athene en bezoek de oude rommelmarkt.

Dag 3: van Athene naar de omgeving van Delphi. Ongeveer 185 km.

Na een goede nachtrust start er een mooie tocht. Over de vruchtbare vlakte van Beotia en je rijdt door de steden van Thebe die bekend zijn om de tragedie van Koning Oedipus. Vannacht verblijf je in het centrum van de oude wereld – de “Omphalos” – de navel van de wereld …

Dag 4: Vandaag, de omgeving van Arachova

Vandaag staat de beroemde stad in de bergen, Arachova op het programma. Vanaf de stad heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving. Bergopwaarts ontdek je kleine huizen en geplaveide straatjes. Een schilderachtig plaatje. Het centrum van de stad heeft een klokketoren met een klok van 10m hoogte. De stad is bekend om haar zwarte wijn, het gekleurde textiel en tapijten.

Ongeveer 30 km van Arachova kun je nog een bezoek brengen aan het klooster van Osios Loukas in Distomo. Bekend om de Byzantijnse architectuur wat opgenomen is in de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Dag 5: van Delphi naar de omgeving van Olympia. Ongeveer 240 km.

Vandaag een route naar de bakermat van de Olympische Spelen. Een prachtige route over de brug van Antirion, de verbinding tussen de Peloponnesos en het vaste land van Griekenland. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan het oude stadion en het Archeologische museum.

Dag 6: Olympia

Vandaag heb je de kans om de omgeving van Olympia te ontdekken. Misschien is het handig om wat zwemkleding mee te nemen want de route komt langs een paar stranden die je zeker gezien moet hebben. Bijvoorbeeld het strand van Kaiafas. Een mooi stuk natuur met thermale bronnen en een groot rustig zandstrand met duinen en pijnbomen.

Dag 7: van Olympia naar de omgeving van Sparta. Ongeveer 145 km.

Na het ontbijt vertrek je richting de zuidoostelijke kant van de Peloponnesos. Een mooie rit langs de kust waar je zeker uit gaat stappen voor het maken van mooie foto’s. Sparta is een kleine stad maar met een beroemde geschiedenis.

Dag 8: vandaag niet veel kilometers … maar wel veel moois

Ten noordwesten van de stad Sparta ligt Mystras, de laat-Byzantijnse spookstad op de Peloponnesos. Deze bezienswaardigheid is een adembenemende middeleeuwse ruïne permanent in een prachtig landschap en zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

Dag 9: van Sparta richting Nafplion. Ongeveer 135 km.

Ontbijt in het hotel en vertrek op je gemak richting Nafplion. De eerste hoofdstad van de nieuwgeboren Griekse staat tussen 1823 en 1834. Geniet van de prachtige Venetiaanse vesting van Palamidi, het Palazzo en de schilderachtige binnenstad. Op korte afstand van Nafplion ligt de mooie badplaats Tolo, een trekpleister in de zomermaanden voor toeristen. De natuurlijke omgeving van de stad en de prachtige stranden vormen samen een pittoreske en romantisch beeld. De bewoners zijn gastvrij en het stadje trekt bezoekers aan uit de hele wereld.

Dag 10: De omgeving van Nafplion

Vandaag blijf je in de omgeving van Nafplion en zie je oa de kathedraal en het plein van Sint Spiridon waar de eerste gouverneur van Griekenland, Ioannis Kapodistrias werd vermoord. Ga verder naar het Syntagmaplein, het hart van de stad en verken de prachtige historische gebouwen uit verschillende periodes. Vergeet ook de inwendige mens niet en geniet op een terras van een heerlijke lunch.

Dag 11: Epidaurus

Bezoek vandaag het oude theater van Epidaurus, waar het mooiste geheim wordt bewaard van het klassieke theaterspel uit de Griekse tijd. De ongeëvenaarde akoestiek is een perfectie die zich tegenwoordig nog steeds onderscheidt. Elke zomer worden hier dan ook culturele evenementen georganiseerd als deel van het jaarlijkse “Athene-Epidaurus Festival”.

Dag 12 van Nafplion richting Korinthe. Ongeveer 180 km.

De prachtige route vervolgd zijn weg. Vandaag heb je de kans om een bezoek te brengen aan het oude Korinthe, het kanaal en het gebied van Loutraki. Omgeven door vruchtbare landschappen en vlaktes en gezegend met natuurlijke bronnen. Korinthe was een belangrijke en welvarende stad in de Romeinse en Griekse tijd.

Dag 13: vandaag blijf je in de omgeving van Korinthe.

Een dag die je zelf kan indelen, maar sla zeker het beroemde kanaal van Korinthe niet over en de vuurtoren van Melagavi.

Dag 14: Een mooie route van Korinthe richting Athene. Ongeveer 85 km.

Geniet nog even extra want het zit er bijna op. De weg vervolgt zich langs de kust en ontdek de prachtige stranden van oa Glyfada. Ook kom je langs de Saronische Golf, een mooi moment om even te stoppen en een foto te maken. In de middag heb je de tijd om Cape Sounion te bezoeken waar de witte marmeren zuilen van de tempel van Poseidon staan. Na een bezoek aan de tempel heb je nog de tijd om op je gemak de rotsachtige Cape Sounion te bewandelen.

Dag 15: naar de luchthaven.

Vandaag eindigt de Fly & Drive en ga je weer terug naar de luchthaven van Athene.

Deze reis wordt verzorgd door Sunweb >> direct boeken 

Aantal sterren: 3

Extra: Babybedje: gratis (op te geven bij reservering)

Omgeving:

Genieten van optimale vrijheid en toch zekerheid hebben dat je hotel reeds gereserveerd is? Dat kan met de verschillende fly & drives Atheense Riviera. Op deze manier ontdek je alle leuke plekjes en gezellige oude plaatsjes van dit schitterende land. Rij langs de vele bezienswaardigheden en proef de cultuur van Griekenland.

>> direct boeken 

 

Accomodatie

Laagste prijs

Land

Regio

Verzorging

Sterren

Extra