Nederland-Amsterdam

Excursies


Nederland biedt een verscheidenheid aan spannende excursies en uitjes voor zowel toeristen als inwoners. Wij hebben een lijst gemaakt van de meest populaire bestemmingen voor excursies en dag uitjes in Nederland…

Tip van de dag

Hier zijn enkele voorbeelden:

Parken en Musea

 1. Avonturenpark Hellendoorn: Dit attractiepark in Overijssel biedt een mix van spannende achtbanen, waterattracties en live-entertainment voor het hele gezin.
 2. Diergaarde Blijdorp: Deze dierentuin in Rotterdam is een populaire bestemming met een breed scala aan dieren, educatieve programma’s en interactieve tentoonstellingen.
 3. Duinrell: Gelegen in Wassenaar, biedt dit attractiepark een combinatie van attracties, waaronder waterglijbanen, achtbanen en een groot waterpark.
 4. Apenheul: Dit bijzondere dierenpark in Apeldoorn is gespecialiseerd in apen en biedt bezoekers de mogelijkheid om de dieren van dichtbij te bekijken en zelfs te voeren.
 5. Nederlands Openluchtmuseum: Gelegen in Arnhem, is dit museum een levendige reconstructie van het Nederlandse verleden, met historische gebouwen, ambachtelijke demonstraties en interactieve tentoonstellingen.
 6. Efteling: Zoals eerder genoemd, is de Efteling een van de bekendste attractieparken van Nederland, met sprookjesachtige attracties, spannende achtbanen en betoverende shows.
 7. Madurodam: Dit miniatuurpark in Den Haag toont Nederlandse bezienswaardigheden op schaal, waaronder beroemde gebouwen, bruggen en landschappen.
 8. Het Rijksmuseum: Gevestigd in Amsterdam, is het Rijksmuseum een must-visit voor kunstliefhebbers, met een uitgebreide collectie meesterwerken, waaronder de beroemde Nachtwacht van Rembrandt.

Diverse uitjes

 1. Amsterdam: De hoofdstad van Nederland is een must-visit bestemming met zijn grachten, historische architectuur, musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, en bruisend nachtleven.
 2. De Keukenhof: Gelegen in Lisse, is de Keukenhof ‘s werelds grootste bloementuin en een adembenemende attractie. Het is vooral beroemd om zijn kleurrijke tulpenvelden die in bloei staan tijdens het voorjaar.
 3. De Zaanse Schans: Een traditioneel Nederlands dorp met historische windmolens, houten huizen en ambachtelijke werkplaatsen. Hier kun je zien hoe klompen worden gemaakt en kaas wordt geproduceerd.
 4. De Hoge Veluwe: Een van de grootste nationale parken van Nederland, bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en diverse flora en fauna. Het park heeft ook het Kröller-Müller Museum, dat een indrukwekkende collectie moderne kunst en sculpturen herbergt.
 5. Rotterdam: De op een na grootste stad van Nederland staat bekend om zijn moderne architectuur, de Erasmusbrug, de Euromast en de levendige haven. Bezoek ook de Markthal, een overdekte foodmarkt met een prachtig kunstwerk aan het plafond.
 6. Giethoorn: Een charmant dorpje in de provincie Overijssel, bekend als het ‘Venetië van Nederland’. Het staat bekend om zijn waterwegen, bruggen en pittoreske boerderijen.
 7. Den Haag: De politieke hoofdstad van Nederland, met prachtige paleizen, het Binnenhof, het Mauritshuis Museum met meesterwerken van Vermeer en Rembrandt, en de badplaats Scheveningen.
 8. Groningen: Groningen is een levendige stad en provincie in het noorden van Nederland. Het heeft een unieke sfeer, met een combinatie van historische charme en een bruisend modern karakter.

Dit zijn slechts enkele van de vele opwindende excursiebestemmingen in Nederland. Het land heeft ook mooie stranden, historische steden zoals Utrecht en Delft, en schilderachtige landschappen zoals de Kinderdijkse molens.

Top 60

Overzicht van de top 60 leukste uitjes in Nederland