vakantie-giraffe

Dierentuinen

Nederland heeft verschillende prachtige dierentuinen die je kunt bezoeken. Elke dierentuin biedt unieke ervaringen en de mogelijkheid om dieren van dichtbij te zien en meer te leren over hun natuurlijke habitat en behoud.

Het is altijd een goed idee om de specifieke details en openingsuren van elke dierentuin te controleren voordat je je bezoek plant.

Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam: Deze dierentuin is gelegen in Rotterdam en biedt een breed scala aan dieren, waaronder olifanten, gorilla’s, ijsberen, haaien en vele andere diersoorten. Het park heeft ook verschillende themagebieden en educatieve presentaties.
  2. Artis, Amsterdam: Gelegen in het hart van Amsterdam, is Artis een van de oudste dierentuinen van Nederland. Het herbergt verschillende diersoorten, een planetarium en een aquarium. Artis heeft ook historische architectuur en prachtige tuinen om te verkennen.
  3. Ouwehands Dierenpark, Rhenen: Dit dierenpark is gelegen in Rhenen en biedt een unieke ervaring, met als hoogtepunt het spotten van de reuzenpanda’s. Het park heeft ook andere dieren zoals leeuwen, tijgers, giraffen en ijsberen.
  4. Burgers’ Zoo, Arnhem: Burgers’ Zoo is een uitgestrekte dierentuin in Arnhem, waar je verschillende ecosystemen kunt verkennen, waaronder de Bush, Desert, Ocean en Safari. Het biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren en een educatieve ervaring.
  5. DierenPark Amersfoort, Amersfoort: Dit dierenpark is leuk voor het hele gezin, met interactieve presentaties, avontuurlijke speelgebieden en verschillende diersoorten. Het heeft ook een dinopark met levensgrote dinosaurussen.
  6. Dolfinarium, Harderwijk: Het Dolfinarium is een waterpark met verschillende shows en presentaties met dolfijnen, zeeleeuwen, walrussen en andere zeedieren.

De leukste dagjes naar de dieren

Tip van de dag

De dierentuin die voorheen bekend stond als Dierenpark Emmen is tegenwoordig bekend als Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het is gelegen in Emmen, in de provincie Drenthe, in het noordoosten van Nederland. Wildlands biedt een unieke dierentuinervaring met een combinatie van dieren, attracties en avontuur.

Wildlands Zoo Emmen

In Wildlands Adventure Zoo Emmen kun je verschillende diersoorten van over de hele wereld ontdekken. Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden, zoals Jungola, Serenga en Nortica. In Jungola kun je door een tropisch regenwoud wandelen en onder andere olifanten en apen zien. Serenga is een gebied dat je meeneemt op een Afrikaanse savanne-ervaring met onder andere leeuwen, neushoorns en giraffen. Nortica dompelt je onder in een poolomgeving met onder andere ijsberen en pinguïns.

Naast het bekijken van de dieren, biedt Wildlands ook avontuurlijke attracties en shows. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht maken door de jungle, een spannende rit maken in een safaritruck of een 4D-filmervaring beleven.